Uvjeti i pravila poslovanja

Uvjeti i pravila poslovanja

Opći uvjeti

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonice na području Europske unije.

Korištenje

Usluge BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonice (kupnja uz uslugu dostave putem BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonice,  kupnja sa uslugom preuzimanja u poslovnici „DISKONT MADRCA KOVINSKA 4a 10090 ZAGREB“ putem BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonice, te uskoro kupnja putem BIOFLEX BIOSAN d.o.o. mobilne aplikacije) dostupne su na internetskim stranicama https:/bioflex.hr, dalje u tekstu BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonica.

Stranice, kao i navedene usluge, korisnici mogu koristiti za privatnu i poslovnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim uvjetima i pravilima.

Korištenjem BIOFLEX BIOSAN d.o.o.Internet prodavaonice korisnik je suglasan i obvezuje se poštivati niže navedene uvjete i pravila.

Iako BIOFLEX BIOSAN d.o.o. nastoji pružiti najbolju moguću ponudu usluga, BIOFLEX BIOSAN d.o.o. ne može jamčiti da će usluge na BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonici odgovarati potrebama svakog korisnika.

Izjava o korisniku

Korisnik je svaka pravna i fizička osoba koja se registrira, izvrši narudžbu i plaćanje u BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonici.

Izjava o prodavatelju

BIOFLEX BIOSAN d.o.o. za proizvodnju, trgovinu i usluge
Registriran: Trgovački sud u ZAGREBU, reg. 25.03.2010
MBS: 080726271
MB : 2628716
OIB : 18100530609
Temeljni kapital: 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti
Žiro računi: HR2723400091110426449 , Privredna banka d.d.
Članovi uprave : Vladimir Kadić
Odgovorna osoba : Vladimir Kadić, direktor – zastupa društvo pojedinačno i samostalno

Sjedište:
ADRESA:
BIOFLEX BIOSAN d.o.o.
Kovinska 4a, 10.090 Zagreb, Hrvatska
Tel: +385 1 34 57 600
Email: info@bioflex.hr

Cijene

Sve izražene cijene su u hrvatskim kunama (kn) i sa uračunatim PDV-om.

Proizvodi

Sve robe i usluge dostupne na BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonici.

Slike i opisi

BIOFLEX BIOSAN d.o.o. pokušava biti što precizniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da su opis, slika i tehnički podaci proizvoda u potpunosti točni.

Zaštita podataka

Tajnost podataka zaštićena je i osigurana uporabom SSL enkripcije. Time je omogućen siguran prijenos podataka i onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i BIOFLEX BIOSAN d.o.o. stranica.

Servisni uvjeti

Uz neke proizvode izdaje se jamstveni list. Na jamstvenom listu definirani su uvjeti jamstva i kontakti servisa. Reklamacija na neispravan proizvod ostvaruje se prema uvjetima navedenim u jamstvenom listu proizvoda. Ako u jamstvenom razdoblju bude potreban popravak proizvoda korisnik se može prvo obratiti trgovini gdje je kupljen proizvod, ili servisu, kako bi dobio podrobnije informacije vezano za postupak reklamacije. Ukoliko se ustanovi kako je roba pod jamstvom koju korisnik reklamira kao neispravnu ispravna, BIOFLEX BIOSAN d.o.o. će korisniku pregled ispravnog proizvoda naplatiti jedan servisni sat (183 kn sa PDV-om) uz dodatno troškove dostave proizvoda na servis u BIOFLEX BIOSAN d.o.o. (ukoliko je to išlo na trošak BIOFLEX BIOSAN d.o.o.) i povrat ispravnog proizvoda korisniku.

Uvjeti kupnje i isporuke

Uvjeti kupnje i prodaje proizvoda putem BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonice definirani su kroz sljedeće korake: registracija, narudžba, plaćanje, dostava, reklamacija/povrat robe.

Registracija

Kako bi se korisnik registrirao na BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonicu mora biti punoljetan, odnosno ukoliko je maloljetan registraciju mora izvršiti uz privolu i suglasnost zakonskog skrbnika. Korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka, koje je korisnik unio prilikom registracije, poželjno je da u što kraćem roku ažurira svoj korisnički račun, ili o promjeni obavijesti BIOFLEX BIOSAN d.o.o. na e-mail adresu: info@bioflex.hr

Naručivanje proizvoda

Proizvodi se naručuju klikom na gumb “Dodaj u košaricu”. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac obavi cijeli proces naplate (Checkout proces). Po primitku narudžbe BIOFLEX BIOSAN d.o.o. šalje obavijest korisniku o njenom zaprimanju na e-mail adresu kojom se korisnik registrirao.

Ukoliko korisnik ne primi takvu obavijest treba se prijaviti na BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonicu, provjeriti jesu li u košarici proizvodi koje je naručio te ponoviti Checkout proces.

BIOFLEX BIOSAN d.o.o. obavezuje se isporučiti sve dostupne proizvode. Ukoliko neki (ili sve) proizvode BIOFLEX BIOSAN d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti kontaktirat će telefonski i/ili putem e-maila korisnika kako bi dogovorili isporuku zamjenskog (skih) proizvoda ili otkazivanje narudžbe. Narudžbe kreirane na BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonici nisu obvezujuće.

Otprema/dostava proizvoda

Korisnici mogu naručiti proizvode online na web shopu ili telefonski na tel.: 01 34 57 600. BIOFLEX BIOSAN d.o.o.dostavlja proizvode na području cijele Hrvatske, uključujući i otoke. Dostava se obavlja radnim danima, iznimno samo za neka mjesta i subotom uz nadoplatu od strane kupca, koji iznos Web shop prodaja telefonski dogovora s kupcem. Uslugu dostave proizvoda naručenih putem BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet trgovine obavljaja kurirska služba TRENUTNO NAJPOVOLJNIJA, ili BIOFLEX BIOSAN d.o.o. vlastitim dostavnim vozilima. Za sve narudžbe koje se dostavljaju putem službe KURIRSKA SLUŽBA, KURIRSKA SLUŽBA šalje SMS poruku sa brojem pošiljke. Pošiljka se može pratiti putem usluge Track&Trace na ovom linku https://www.posta.hr/tracktrace.aspx
(potreban je samo prijamni broj pošiljke kojeg se upiše u za to predviđeno polje nakon čega se dobiva povratna informacija o statusu pošiljke, npr. kada je zaprimljena, kada je spremna za isporuku primatelju ili kada je primatelju uručena.)

Dostava je moguća isti ili idući dan od dana narudžbe (samo za područje Grada Zagreba i bliže okolice), a uobičajeno u roku od 3 do 5 radnih dana od dana potvrde narudžbe. Iznos dostave je različit za različite proizvode, a može se vidjeti u detaljnom opisu proizvoda. Ukoliko se u narudžbi nalazi više proizvoda, naplaćuje se samo najskuplji iznos dostave za jedan proizvod iz košarice (vrijedi samo za dostave na području Hrvatske). Dostava se kod izrade narudžbe automatski uračunava u cijenu te je istaknuta na ponudi. Ukoliko kupac želi osobno preuzeti naručenu robu u nekoj od poslovnica (Diskont Madraca Blatnica – Blatnica 20, Salon Madraca Bjelovar – Ulica Krste Frankopana 22, Salon Zagreb – Kovinska 4a, Salon Zagreb2 – Zagrebačka Avenija 108), dostava se ne naplaćuje. BIOFLEX BIOSAN d.o.o. dostavlja proizvode i u sve ostale članice EU. Za ostale članice EU trošak dostave izračunava se naknadno nakon kreirane narudžbe.

Preuzimanje narudžbe

Naručeni proizvodi pakiraju se tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt – ulaz u kuću, ulaz u zgradu (od izuzetka su neki otoci gdje se roba dostavlja do najbližeg poštanskog ureda). Korisnik je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji ih je dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Proizvodi su osigurani od gubitka i oštećenja u dostavi. Korisnik je obvezan prilikom preuzimanja proizvoda potpisati dostavnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako korisnik, nakon što je pošiljka poslana, u očekivanom vremenu ne primi pošiljku ili obavijest o isporuci, poželjno je da o tome obavijestiti BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonicu, kako bi se poduzelo traženje pošiljke, ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ukoliko u roku od 48 sati po preuzimanju naručenih proizvoda korisnik ne pošalje pismenu primjedbu na isporučene proizvode, smatra se da je pošiljka propisno isporučena. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera – koje je isti vratio BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonici bez isporuke kupcu i sl.) BIOFLEX BIOSAN d.o.o.ne preuzima odgovornost na “prvi rizik” i obvezuje se poslati zamjenske proizvode korisniku u najkraćem roku. BIOFLEX BIOSAN d.o.o. zadržava pravo ne isporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Zamjene, reklamacije i povrat proizvoda i prigovori

Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14).

Na stranici Pravo na raskid Ugovora možete pronaći informacije o pravu na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji gdje se navode prava i obveze potrošača, kao i obveze i prava trgovca u slučaju ostvarivanja prava korisnika na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji.

Informacije za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji možete pronaći ovdje.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br. 41/14, članak 10.) tvrtka BIOFLEX BIOSAN d.o.o. se obvezuje zaprimiti pismeni prigovor korisnika na izvršenu uslugu te na isti odgovoriti pismeno u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. Prigovor na kvalitetu usluga BIOFLEX BIOSAN d.o.o. korisnici mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

BIOFLEX BIOSAN d.o.o.
KOVINSKA 4a, 10.090 ZAGREB,
ili na e-mail adresu : info@bioflex.hr

BIOFLEX BIOSAN d.o.o. se obvezuje dati odgovor na prigovor u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Korisnik treba uz prigovor dostaviti podatke za dostavu odgovora: Ime, prezime i adresu.

Povrat uplate

U slučaju ne mogućnosti isporuke naručenih proizvoda, ili isporuke istovjetnih zamjenskih proizvoda, korisniku će se ponuditi proizvodi jednakih, ili sličnih, karakteristika i cijene. Ako kupac ne prihvati takvu ponudu BIOFLEX BIOSAN d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat sredstava u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je zaprimljena obavijest o raskidu ugovora o kupoprodaji, na račun korisnika s kojeg su sredstva uplaćena.

Marketinške aktivnosti

BIOFLEX BIOSAN d.o.o. zadržava pravo ponude različitih promotivnih aktivnosti različitim kupcima BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonice.

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonice je zaštićen. BIOFLEX BIOSAN d.o.o. ostvaruje jedinstveno pravo na korištenje predmetnog sadržaja. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonice morate prethodno kontaktirati BIOFLEX BIOSAN d.o.o. te za to dobiti pisano odobrenje.

Povezane Internet stranice

Web stranice BIOFLEX BIOSAN d.o.o.Internet prodavaonice uključuju linkove na druge Internet stranice. Materijali na tim stranicama su izvan kontrole BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik.

Dio web stranica BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonice predviđen je za oglašavanje. Oglašivači odgovaraju za objavljene materijale, odnosno da materijali budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. BIOFLEX BIOSAN d.o.o. ne odgovora za bilo kakve pogreške i nepravilnosti spomenutih marketinških materijala.

Dostupnost bioflex.hr Internet prodavaonice

Pristup na internetske stranice bioflex.hr Internet prodavaonice (https://www.bioflex.hr) ponekad može biti otežan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Izjava privatnosti i politika kolačića (cookies)

Izjava privatnosti

BIOFLEX BIOSAN d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu svih osobnih podataka korisnika, sukladno članku 11. Zakona o zaštiti potrošača. BIOFLEX BIOSAN d.o.o. prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje obveza poslovanja. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Registracijom na BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet trgovini korisnik daje suglasnost BIOFLEX BIOSAN d.o.o. za korištenje i obradu podataka o njegovim narudžbama. Korisnik može u svakom trenutku povući suglasnost za obradu podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za promotivne obavijesti putem e-maila (Newslettere BIOFLEX BIOSAN d.o.o.).

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici BIOFLEX BIOSAN d.o.o.  i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Izjava o kolačićima (Cookie policy)

Kako bi stranice BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet trgovine ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. BIOFLEX BIOSAN d.o.o. mora prije spremanja Cookiea zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem web stranica BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaoinice korisnik pristaje na uporabu Cookie-a.

Onemogućavanje kolačića

Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće neće moći koristiti neke od funkcionalnosti stranica BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonice.

Sigurnost

Prilikom registracije u BIOFLEX BIOSAN d.o.o. Internet prodavaonicu korisnik je dužan kreirati lozinku koju mora zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Korisnik je odgovoran za sve akcije i narudžbe kreirane pod njegovim korisničkim računom. Ako korisnik zna ili sumnja da netko zna njegovu lozinku, treba što prije kontaktirati BIOFLEX BIOSAN d.o.o. kako bi mu izdali upute za promjenu lozinke.

Ukoliko BIOFLEX BIOSAN d.o.o. sumnja da postoji sigurnosni propust može bez najave i prethodne obavijesti promijeniti korisnikovu lozinku ili deaktivirati njegov korisnički račun.

Način plaćanja

Načini plaćanja za narudžbe robe putem Internet prodavaonice:

1) Kreditnom ili debitnom karticom (AMEX, MASTERCARD, VISA, DINERS, MAESTRO)
2) Gotovinom prilikom dostave
3) Uplatom na naš račun: putem internet bankarstva, virmanom, ili općom uplatnicom.

Postoji mogućnost plaćanja na rate za slijedće kreditne kartice:
– MasterCard kartice Zagrebačke banke d.d. na rate do 12 rata bez kamata i naknada,
– Diners kartice na rate do 12 rata bez kamata i naknada
*Za sva pitanja obratite nam se na info@bioflex.hr

Kod plaćanja putem internet bankarstva ili virmanom roba se šalje nakon što uplata bude vidljiva na računu BIOFLEX BIOSAN d.o.o. (provjerava i obrađuje web shop prodaja. Proces možete ubrzati te nam poslati potvrdu o uplati na info@bioflex.hr).

NAPOMENA: Ukoliko korisnik kupnju želi obaviti plaćanjem po ponudi molimo istu zatražite na info@bioflex.hr .

Zaštita podataka prilikom plaćanja kreditnim karticama

Plaća li kupac kreditnom karticom, njegove podatke štiti PayLane sustav za naplatu online karticama. PayLane sustav je usklađen sa PCI DSS razinom i nudi 3-D Secure (Verified by Visa, MasterCard SecureCode). Svaka je transakcija zaštičena SSL-om i svi su podaci šifrirani. Koriste se alati protiv prijevara i mehanizmi provjere identiteta, koji uključuju CVV2 / CVC2, AVS i GeoIP.
*PayLane sp. z o.o. , se nalazi u Gdanjsku na ul. Norwida 4, poštanski broj: 80-280, KRS: 0000227278, https://paylane.com/about/#security.

BIOFLEX BIOSAN d.o.o. nema uvid u broj kartice već to ima samo kartična kuća, vlasnik kreditne kartice. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava PayLne sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičarskih kuća i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava PayLane za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom koju osigurava SSL certifikat. Korisnici mogu više o navedenome pročitati na https://paylane.com/about/#security.

Kako bi zaštita podataka bila potpunija, navedene povjerljive informacije o karticama (broj, datum isteka i CVV kod) se ne pohranjuju. Transakcijom putem kartice upravlja treća strana koja zaprima broj kreditne kartice i ostale osobne podatke isključivo za identifikaciju i odobrenje transakcije. BIOFLEX BIOSAN d.o.o. ne snosi odgovornost u slučaju neovlaštenog korištenja osobnih podataka i/ili broja kreditne kartice. BIOFLEX BIOSAN  d.o.o. ne odgovara za zlouporabe kartica koje su posljedica korištenja usluge na računalu bez odgovarajuće zaštite.